fredag 6 februari 2009

Jag ser det snöar...

Åh, Holma är vitt, vitt, vitt. Fluffig vit, gnistrande snö, ligger som ett gräddigt täcke över hustaken, bilarna, gräsmattan och rabatterna. Jag är inte så förtjust i vintern. För mig är vintern en transportsträcka mellan sommaren och våren. Men just idag, så insåg jag fördelarna med snö. Min trädgård ser för bedrövlig ut. Rabatterna ska vi inte tala om, de kan få en trädgårdsmästare att gråta. Men inte idag. Nej, idag är allt vackert.

Synd bara att det som göms i snö, kommer upp i tö.
Jag njuter så länge det varar. Tids nog är jag tvingad ut med sekatör, kratta, spade, stort tålamod och positivitet. Men nu, just nu har jag en ovanligt vacker trädgård.

Jag ska se ifall jag hinner ut med kameran innan allt smälter.

Trevlig helg på er
/
Gunilla - kurar inne i thigts och fleecetröja (den vanliga höst o vinteroutfiten)

3 kommentarer:

triscrap - [a] life of film sa...

Den vanliga outfiten här är stora fladdriga träningsoverallsbyxor och t-shirt. Sonens vänners ögon står ut som pingisbollar när dom får syn på mig :) Ingen vacker syn men ack så bekväm!

Monika sa...

Oh så skönt det känns att läsa att det inte bara är jag som har en trädgård som skulle må bra av en trädgårdsmästare.

Eva sa...

Har du inte fått snö förrän nu? Här har den legat i flera år, känns det som. Kallt som i Sibirien. Is och snö och elände. Hönsen får stanna inne och är skitförbannade för det. Och vi som envisas med att vägra elvärme hade endast tretton grader varmt inne i huset i morse innan jag jagat igång kaminer och brasor, ute i kontoret var det bara nio.

Jag hatar vintern. Även om den gömmer min fruktansvärt ovårdade trädgård.