fredag 25 januari 2008

Jag är duktig

Ja, det sa "min" sköterska till mig idag när jag var till henne för vägning, mätning och blodtryck. 4 kg ner på 25 dagar, det är inte så illa pinkat.
-Säg till dig själv att du är duktig, för det är du
Så...jag, Gunilla är duktig. Fast kanske inte på allt, men en del. Nu är det bara 10 kg kvar. Sen Sandra, så ska vi fotografera så du kan göra klart din hemliga LO :)

Blodtrycket var det värre med, så nu blir det medicin vare sig jag vill eller ej. 150/100 är inte bra och jag är mör nu, så jag är inställd på medikamenter. Kanske huvudvärken försvinner då och det skulle ju vara skönt.

Sitter här med toning i håret, chokladbrun valde jag denna gången. Kanske inte så smart att tona håret nu kom jag på. Det blåser så mycket så strömmen försvinner ibland. Vad gör jag om jag inte har el när det är dags att skölja ur färgen? Vattenpumpen funkar ju inte då = inget vatten = jag kommer se ut som ehh...det törs jag inte tänka på. Vi har en bäck på tomten, så porlar friskt (nästan en liten fors efter den regniga vintern) Där kan jag kanske skölja håret *s*.Inte så lockande att stå med huvudet under vatten som är ett par plusgrader.

Livet är lugnt just nu och är det i ytterligare en vecka till. Förra fredagen var jag till arbetsförmedlingen o vi pratade om praktikplatser. Jag har tjatat om att jag vill göra nåt annat, lära mig något nytt. De - AF - har satt mig som arbetssökande i första hand som tandsköterska, men jag är tveksam. Så, min dröm är att få lära mig hur det fungerar på en skolexpedition (pappersgalen som jag är) Och det var okej om jag hittade nåt ställe att vara på. Ringde runt i måndags och igår fick jag reda på att det är grönt ljus - den 4 februari börjar jag på Sommarhemsskolans expedition och ska vara där till 28 mars. Kul, kul. Så nu blir det piskan som ska fram - dags för resten av familjen att göra ett uppryck när det gäller städning och kökstjänst.

Nepp, jag kanske ska skölja ur håret medans vatten finnes.

Trevlig helg
/
Gunilla, snart med glänsande chokladbrunt hår (förhoppningsvis)

5 kommentarer:

Mathilda Blomdahl sa...

Chokladbrunt blir supersnyggt!! Jag har det och gillar att vara mörk. Vad duktig du är som går ner i vikt. Jag kämpar på som vanligt....om det bara inte vore så gott med mat och om jag hade lite karaktär.
Nu har jag skaffat msn. Min adress är hannasmantan@hotmail.com, kan du lägga till dig själv?? Evelina fixa allt för mig.
Nu ska jag baka ut mina bullar med blåbär och mandelmassa. Kom och fika om du har lust;)
Kram

myamia sa...

DU ÄR DUKTIG; GUNILLA!!! Hejaheja!!!
Så kul med praktikplatsen... Kan tänka mig att du kommer att trivas! Kram Maria

Helen sa...

Åh, Iha..du äääär duktig.
Jag skulle gärna se dig skölja håret i bäcken..ha, ha,jag skrattar reda.
Piskan..jaha, jag trodde du skulle ha med den till jobbet och piska alla jobbiga ungar!!!
När ska vi pyssla???Snart va??
Kram
lillasyster

Eva sa...

Chokladbrunt låter jättefint! Det är synd att man går miste om så många roliga färger när man är så mörk från början som jag... funkar bara att färga svart och det har jag testat och gillade inte...

Vad duktig du är som gått ner så mycket! Jag tänkte ta tag i mina tio kilo som jag fick när sköldkörteln la ner verksamheten, men de sitter som klister, sen har jag kanske inte ansträngt mig så heller... Hur gör du? Tips?

Grattis till praktikplatsen! Jag går och bara väntar på att bli bra nog igen av medicinen så jag kan börja jobba på ridskolan igen, eller om det blir svågerns elektronikfirma...

Vill du ha min msn också (såg att du fick en ovan här) så är det rachel.almkvist@hotmail.com

leina sa...

Så kikar jag in hos dig... =)håller med chokladbrunt blir så snyggt... Kul med platsen på sommarhemmet.... Alltid kul att prova ngt nytt. Högt blodtryck, aldrig kul... Borde prova mitt nu när jag inte kan vara ute o gå.... Hmmmmm....