fredag 29 december 2006

Mitt nyårslöfte

Jag ska uppdatera bloggen lite flitigare. Jag får klagomål....:( Förlåt!)

Hrm...jag har varit lat. Jag har bakat pepparkakor (vad är det för mening att baka kakor som tar slut i ett nafs?? Men gott var det:))Kokat knäck, överlevt julen och jobbat och varit ledig, läst massvis med böcker (allt medans min stackars sambo har snickrat. Men snart är det ombytta roller, för då ska penseln och målarfärgen fram. Sambon AVSKYR att måla. Jag ääälskar att måla. Bra va??)

Jag har varit så trött den här hösten. Så fruktansvärt trött, så att min enda tanke när jag vaknat har varit "jag ska ragla upp o köra Josse till skolbussen och sen....sen ska jag sooooova". Så har jag sovit tills jag absolut varit tvungen att gå upp för att jobba. Så trött. Skrämmande trött. Men nu tror jag bestämt att det vänt. Jag går upp o sen så går jag inte o lägger mig igen.(Oftast) Sängen hägrar inte lika mycket. Jag sitter t o m uppe lite på kvällen. Stackars familj. "- Var är mamma? - Hon ligger nog o läser" Hur kul har jag varit på en skala?

Jag har scrappat också, icke att förglömma. Tre stycken minialbum. En vardera till min mormor, min mamma och min pappa. Det var uppskattat och det var ju bra. Sen ska jag göra ett syskonalbum till min älskade lilla syster (och läser du bloggen så har du nog redan förstått att du ska få ett...puss min Helene)

Idag har jag varit till fabror doktorn och tagit ännu ett cytologprov. Det är inte roligt att ligga där i gynstolen, klart att det finns väl ingen tjej som tycker det. Hjärtat gick i 150 och jag borde vara härdad, men icke då. Positivt var att han - doktorn - var lugnande. Sambon satt o såg bortkommen ut i väntrummet. Inte riktigt hans ställe va??*fniss* Efter det besöket så var vi till Uddevallahem och skrev borgenskontrakt för Malin. Tänk...min andra dotter ska flytta hemifrån. Livet är konstigt. Jag tycker fortfarande inte det var länge sedan ungarna var små o jag aldrig fick sova. Och så plötsligt så har två stycken flyttat!!

Biblioteket fick ett besök igen, jag måste ju ha nåt att läsa över nyår. Har klämt 3 böcker på drygt en vecka. Ja...det är sant. De finns de som inte tror jag är klok som läser som jag gör. Det låter ju som om jag inte gör nåt annat än läser. Faktum är att jag läser snabbt. Måste ursäkta mig, annars kan ni ju tro att hemmet förfaller och familjen går med smutsiga kläder och hungriga. Nä då, jag har koll på läget. :)

Till sist så åkte vi (jag och min fogliga sambon) och köpte två stycken fåtöljer med fotpall. Vissa av er vet att det behövs och därav förstå min glädje. Slappa, slöa, läsa och glo lite på TV emellanåt och samtidigt vara fejksocial. Nu Jossebus, så kommer jag ligga i fåtöljen o läsa och inte i sängen. (Josse tycker jag är rent ut sagt skiiiittråkig som ligger i min säng) Lite mat fick vi handlat också o lite bubbel till nyår.

Nu sitter jag o jobbar (eller ja...det gör jag ju INTE, jag sitter ju här. Harkel....jag jobbar lite emellanåt, för jag ligger vansinnigt mycket efter. Bäst o avsluta den här uppdateringen)Snart är det ett nytt år. Jag blir lite blödig och samtidigt lite ordentlig (med betoning på lite)Nya mål ska sättas upp, lite måttligt så jag klarar av att leva upp till de. Får väl se hur det går.

Vara tacksam
Njuta så gott det går
Inte oroa mig o ta ut elände i förskott


Sen om jag kan gå ner min planerade 10 kg och röra mig mer och laga nyttigare mat och ringa mina släktingar oftare och var mer tålmodig än vad jag är så är jag glad.Och antagligen mina anvförvanter också. Suck. Eller?? Jo, förmodligen.

Puss min älskling för allt tålamod du har trots att jag är en drake ibland
/
Gunilla

3 kommentarer:

Kristin sa...

Ja jag tycker verkligen att du ska uppdatera bloggen lite oftare så jag har nåt att läsa =)

Hoppas du får en riktigt underbar Nyårsafton!

Kram, Kristin.

Scrap & Gift Corner sa...

Hej!
Ville bara säga att Du är en sån underbar vän, Gunilla. Hoppas Du får en trevlig kväll och ett Gott Nytt År!! (Med inte allt för mycket arbete. Ska tänka på det)

Kramis
Susanne

netha sa...

Vara tacksam och njuta så gott det går, låter som bra löften och kan man sedan lägga till att inte oroa sig då har man minsann kommit långt. :-)
Fniss, ja läsa, jag är ju med en snabb läsare och låg i sängen, så vi bestämde med för att köpa nya stolar med fotpall för här skulle det mysas. :-) Efter ett tag köpte vi 2 nya soffor i stället, och fotöljerna flyttade upp till barnens område istället så nu är jag tillbaka i sängen. :-)
Ha ett bra år!
netha