söndag 20 augusti 2006

Jag begriper inte

hur fort ett sommarlov kan gå..!!!??? Imorron börjar barnen skolan igen. Josefine börjar 6:an. 6:an!!!!!Uuuuuääääähhhhh....jag har inga små barn längre. Det är en kris om något o inse detta. Att fylla 40 är inget jämfört med att ens barn plötsligt nästan är tonåringar. Jag har nog trott att Josse alltid skulle var min lillskrutt. Det är hon på ett sätt, men en snart 12-årig lillskrutt med en begynnande tonårshumör. Jag har alltid varit en småbarnsmamma och det till fyra stycken ungar, jag är inte det längre. Det är ju ett tag sen det började upphöra, men jag har desperat klamrat mig fast vid att jag är mamma till behövande barn. Och iallafall till ett lite mindre barn. Nu är de inte fullt så behövande längre. Vad ska jag fylla för funktion då??????(i hemlighet njuter jag liiiite....) Ibland får jag bita mig i tungan för att inte "lägga mig i" deras göranden och havanden. Det är så svårt o släppa taget.

Denna helgen har jag hjälpt Susanne med flytt av hennes affär. Eller, fredagkväll och en stund på lördagen. Sen var vi klara. Det gick otroligt smidigt. Har ont i handen efter allt bärande och packande. Imorron ska jag ringa vårdcentralen och boka tid för min bonus-kortison-spruta. Sen får jag ingen på 6 månader. Eftersom jag är ledig i 10 dagar till, så hinner jag vila handen så det läker ut lite.

Igår hade jag värsta scrapblocken/smyckestillverkningsblocken/syblocken. Jag ville inte göra något annat än bara ligga i sängen o deppa. Nåja, jag deppade ihop med mina älskade böcker. En bok fick mig till tårar. Av skratt. Kajsa Ingemarssons "Kajsas värld". Man bör nog vara +40 för att uppskatta den humorn. Rekommenderars varmt iallafall.

MEN...det blev två LO:s tillslut.

Till minne av Kalle (myskanka) och Lilletuppen (tupp):


Och, ett barndomsminne. Tant Bedas kossor i Norra Värmland. Det är som om det vore igår:Sandra ska komma o bo hemma i tre veckor, eftersom hennes sambo ska vara borta. Deras kattunge Hugo följer med. Jag undrar vad Morris tycker om det.....
Jag ska skriva en låååååång lista (visar en halv meter med armarna)på saker jag vill ha hjälp med när hon kommer.*fniss* Ibland måste man bara få utnyttja ungarna. Lite lite, håll med mig om det..??

Det var allt för denna gång/
G

3 kommentarer:

Zarah sa...

En mamma är alltid en mamma - och oavsett hur gammal man blir finns det tillfällen man vill krypa upp i mammas knä och bara bli tröstad - eller för den delen ta med sig katten och åka hem ett tag,bara för att det är skönt.

Massa stora kramar, och förhoppningar att deppet och blocken och ontet släpper!!

Kristin sa...

Du har rätt! Det är jag som springer runt i Scrap and Gift corner och kikar då och då... har inte varit i nya affären ännu dock för jag har semester men börjar på måndag och då kommer jag nog in och frågar vart min pappersskärare och mina akvarellpennor har tagit vägen ;) Jag längtar så efter dom. Jag är också mkt nyfiken av mig och snokar gärna runt på folks bloggar. Det är kul som 17! Ha det fin fint!!! /Kristin

Cia sa...

Vad mycket fina LO:s du gjort (som alltid) :-)

ha det gott.

Kramiz
Cia