lördag 14 november 2009

Galen

Jag jobbade till 19.15 igår. Det var en galen dag. Ett galet skönt uttryck på latin får beskriva dagen igår:
"Aliquando et insanire iucundum est" (Ibland är det skönt att få vara galen)
Det var mycket skratt o en hel del galenskap. En arbetskompis skrattade så hon snyftade. Det var väldigt smittande :)

I dag är en mindre galen dag (fast dagen är inte slut än, så man kan ju alltid hoppas...) Jag skulle ha jobbat denna helgen, men gav/bytte bort den till L. Så, den här helgen kommer att ägnas åt gemenskap-med-maken. Det är sällan en hel helg är vikt för det och det var längesedan sist. Är det inte jobb, så är det jobba-med-bilar, besöka släktingar eller nåt annat som behöver prioriteras. Allt har sin tid. I dag och i morron är det våra dagar har jag bestämt.
Vi började dagen med risgrönsgröt och smörgås. Rätt fin början på dagen. Det smakade jul (jag är en julfuskare) Sen åkte vi ner till stan och hämtade Josse som sovit hos en kompis, sen till Jysk för att handla en garderob till Josefine. Hem, snabbfika med pappsen, förberedelse av middagen (nästan färdig o hjälp, klockan är bara halv ett!!) Nu monteras garderoben av maken. Än så länge är han tyst, men det är en tidsfråga till frustrationen över i hopmontering, knäppa beskrivningar och delar som fattas, börjar höras.
(Vi har ett stående skämt när det gäller att köpa möbler på Jysk, och monteringen av dessa. Skämtet går 8 år bakåt i tiden och är egentligen inget skämt utan alldeles sant. Det var heller inte roligt just då. Jag och maken hade precis börjat träffas och jag fick en julklapp som skulle monteras ihop. Från Jysk. Detaljer som vissa av oss försöker att glömma..... Men, apotekardisken står här så fin o monterad än idag. Ibland är problemen o felen inte butikens fel ;) )

Nu ska jag loppbehandla alla tre katterna, tvätta bitsår på en katt och stansa en stor hög med ordrar.

Livet känns skönt idag.
/
Gunilla

2 kommentarer:

Victoria sa...

Åh, vilka härliga sista ord: Livet känns härligt idag.
Det är allt som behövs. Det är allt man faktiskt behöver. :o) Jag hoppas att du & mannen fick den tid ni behövde och ville ha. Det är gott med tid tillsammans! Jag måste snart ta en dag och natt ensam med min käre Claes. Ordna så att det är bara vi.
Åh, jaaaa....DET ska jag snart göra.

Tack för inspirationen!

Kram igen

Sandra sa...

Jag vet inte...någon dag snart kanske? :)