tisdag 25 november 2008

Jaha, då har det tystnat på Holma

På morronen igår så gick jag som vanligt ner till hönshuset. Reagerade på att ingen höna kacklade när jag ropade på dom. En obehaglig känsla av att något var fel smög sig på. Så fick jag se att i hönsgården låg tupparna och två hönor döda och massor med fjädrar. I hönshuset låg en höna död och en levde. Hon låg o stirrade rakt fram. Bruno fick rycka ut från jobbet och komma hem o hjälpa mig o städa upp, vi ville inte att Josse skulle se förödelsen. Lilla hönan som levde stoppade jag innanför min fleecejacka och hon somnade en stund.
På söndagen hade det sprungit en helt galen jakthund, en tax, runt hönsgården. Vi vet inte om det är den som tagit sig in när vi inte märkt det och bitit ihjäl de. Nätet var nedrivet på ett ställe. Jag tror mer på en mink, eller möjligtvis en räv.
Morris är borta sen i söndags, jag känner mig orolig att nåt har hänt honom i samband med attacken på hönorna. Han har aldrig varit borta så här länge nångång.

Lilla hönan har kvicknat till lite, men hon haltar och är lite vinglig. I morse när jag var ner så åt hon lite och drack massor med vatten (jag fick bära fram maten och ställa den där hon låg) Vi hoppas hon klarar sig.

Egentligen ska jag inte ha djur, jag fäster mig för starkt vid de.


Är ledig ett par dagar. Idag ska jag stryka lite gardiner inför vår adventspyntning, göra julköttbullar, åka o handla lite och kanske hinna baka lussebullar.


Den här bilden skulle jag lagt in förra veckan, men det blev inte av. Den är suddig, men den visar Josse och hennes kyckling Gullefjun på ett sånt härligt sätt.

6 kommentarer:

hannasmantan sa...

Fy vad hemskt!! Jag har aldrig varit speciellt förtjust i hundar och nu blev det inte bättre....

Maia sa...

Fruktansvärt tråkigt. Usch... vad ledsen jag blir.

Myamia sa...

Usch gunilla. va otäckt.
Det är klart att du ska ha djur, tänk vilken glädje det ger :) Kram Mya

mia.t sa...

Så hemskt med hönsen, hoppas den sista repar sig ordentligt.

Kram mia

Tina J sa...

Vad ledsamt. :-(

mary sa...

Usch, det där vänjer man sig aldrig vid, trots att det händer gång på gång.
Det hände oss två ggr i somras - hungrig räv som bor vid vårt nya hus, jättetrist.
Säg till om du vill ha en kull kycklinga till våren.
Jag ruvar så gärna.
Kram Mary