lördag 5 januari 2008

Vill ni vara med på en liten utlottning?

Skriv ditt absoluta favorit-kycklingrecept eller vegetariska recept i en kommentar, så är du med i en RAK-utlottning av blandade scrapsaker i valfri färgkombo. (band,brads,knappar,blommor,mönstrat papper i 15x15 cm,övr.dekoration)

Tre stycken av er kan alltså vinna:
1:a RAK:en - större paketet
2:a RAK:en - mellan paketet
3:e RAK:en - lilla paketet

Senast lördag 12 januari vill jag ha ditt bidrag.

(Förtydligande: RAK= Random Act of Kindness. Fast...eftersom jag vill ha en slags motprestation så kanske detta inte är en äkta RAK??)

Är du ingen "scrappare" så kan du delta ändå. Du kan ju alltid bli en......:)

/
Gunilla som behöver matinspiration

18 kommentarer:

Maia sa...

RAK? undrar Maia

Gunilla sa...

hrm...sorry...skrev en förklaring i inlägget.

MiaMaria sa...

Jag har flera favoritrecept med kyckling, men väljer ett enkelt :)

Ett paket kelda Thaisoppa
En purjolök
3 kyckling fileér
Nudlar

Stek purjolöken och lägg upp i en skål.
Stek kycklingen i bitar och lägg upp i en skål.
Koka nudlarna.
Värm soppan.

Ta så mycket nudlar och kyckling och purjolök du vill i en djup tallrik, töm över soppa. Jag äter först med kniv och gaffel, för att gå över till sked på slutet när det är mest soppa kvar.

Ett recept till, fylld kycklingfilé

Kycklingfilé
Färska champinjoner
Rödlök
Brieost

Färsk pasta
Sallad
Vitlöksbröd

Skala och finhacka lök. Ansa champinjonerna och finhacka dem. Fräs i matfett på hög värme i en stekpanna.

Skär osten i bitar, ta gärna bort den vita kanten så smälter den bättre i ugnen.

Stek kycklingfilén nästan färdig. Skär ett jack i kycklingfilén och fyll den med osten och den stekta fyllningen.

Packa in filén i folie och lägg i en ugnsform.

Servera till färsk pasta och sallad, jag gillar vitlöksböd till också :)

myamia sa...

Hej du ;) Daniel vill gärna vinna en rak, så här får du hans favvorecept!!! Detta är kanongott!

"Daniels smarriga... ;)"
en hackad gul lök
två vitlöksklyftor
curry och cayennepeppar (han vet inte hur mycket, ta på känn Gunilla ;)
strimlad kyckling (ca500 g), men ni är ju en stor familj ;)
två teskedar tomatpuré
två dl creme fraiché
soya
fullkornspasta tagliatelle
och en stor dos kärlek =)
Kraaaaaaam Maria

å just det ja, man måste ju ha haricotvertes till(ursäkta om det stavades fel ;)
Kraaaaammmmm puuuuusssss

myamia sa...

åh du, jag har ju beställt en bok. designing with details från autumn leaves. kollade lite i den idag, då gick den sönder. så sak det ju inte vara. Ge mig råd om hur jag ska göra.... vet inte omman kan reklamera den! Kram från lilla mig

ulrika_m sa...

Hej! Vilken kul idé! Här kommer ett riktigt favoritrecept, men håll i hatten fär här snålas varken på kalorier, kolhydrater eller fett ... men gott är det!

Kycklingpaj med Cambozola

Deg:
4 dl vetemjöl
150 g smör
1 msk grädde
1 msk vatten
1 tsk salt

Fyllning:
3-4 kycklingfiléer
125 g Cambozola
1 kruka färsk basilika
2 tomater
3 ägg
3 dl grädde
2 dl riven västerbottenost
salt och peppar

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°C. Blanda samman ingredienserna till pajdegen och tryck ut den i en form, gärna en springform med löstagbar botten. Ställ i frysen medan fyllningen förbereds.

2. Strimla kycklingfiléerna och bryn dem i lite smör i en stekpanna. Fördela den stekta kycklingen i pajformen.

3. Skiva Cambozolan och täck kycklingen med skivorna. Hacka basilikan och strö över Cambozolan. Skiva tomaterna och lägg överst.

4. Vispa samman grädde och ägg, krydda med salt och peppar. Häll stanningen över den övriga fyllningen och tryck ned de bitar som sticker upp. Strö över västerbottenost.

5. Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter, tills osten fått fin färg. Tag ut och låt fyllningen stanna i ca 10 minuter innan pajen serveras.

MiseryWitch sa...

Snabbt och lätt.
Blanda curry i två dl ketchup.
Häll i en paket "Stinas kyckling",
eller liknande.
Tillagningsanvisningar finns på paketet.
Då det återstår ca 10 minuter av tillagningstiden så häll över 3 dl grädde.
Kanongott till ris (och broccoli som vi i vår familj ÄLSKAR.)

hannahoj sa...

hej hej!

här kommer ett extremt lätt recept.

x fräs kyckling i små bitar,
x häll i en keldas ädelostsås och en cream fraiche,
x koka upp och servera med bandspagetti!

enklare än så kan det inte bli och inte godare heller!

smaklig måltid /Johanna

babbalalla sa...

Carlssons fyllda kycklingfilé

Mixa soltorkade tomater och färsk basilika och blanda ihop detta med färskost (ex. icas med vitlök och örtsmak)

Dela kycklingfilé på mitten och skär ett ”jack” i kycklingfiléhalvan och fyll den med en röran
Stek filéerna lite på var sida eller ev. stoppa in de i ugnen direkt.

Jag brukar sen göra en sås av röran som är kvar genom att ”späda” den med lite matgrädde och mjölk som jag häller över kycklinghalvorna när de stått inne i ugnen ett tag.

Serveras med ex. ris och en god sallad, mycket omtyckt när jag bjudit på detta…

Smaklig måltid!

Kristin sa...

Ska försöka mig på ett recept som jag har haft på ett kuvert i min receptlåda som nu är borta. Here it goes...

Hacka kycklingfilé i bitar och fräs i matolja (går även att köpa en grillad kyckling och dela i småbitar om man är lat)

Lägg kycklingen i en gryta med grädde, några matskedar chilisås, hackade färska champinjoner och paprika av valfri färg.

Krydda med Santa Maria Tacokrydda (sån där påse man har till köttfärsen du vet)

Låt grytan koka upp och stå och puttra tills paprikan är mjuk och grytan smakar bra =)

Grytan serveras med ris. Man äter den med nachos, här behövs alltså inga bestick =) Tillbehör till grytan är majs, jordnötter och då så klart Nachochips.

Det är sjukt gott, går relativt fort och är ett käckt alternativ till Tacos-kvällen =) Jag har ingen koll på hur mkt man ska ha utav ingredienserna utan du får helt enkelt köra på känn.

Hoppas det smakar gott!

Kram från Kristin

lillasyster sa...

Hej Syster!
Här är mitt alldeles egna recept:
1 st kyckling, i delar (va läskigt det låter..)
Lägg i form
Pensla en påse allround marinad (santa maria) på kycklingen
Strö över grovsalt mmm...
låt stå, gärna några timmar (kan förberedas på morgonen, för att tillagas senare)
Innan den ska in i ugnen blanda creme fariche med tex, matlag. grädde, det brukar gå åt mycket sås...häll över kycklingen o skjuts in i ugnen.
200 grader ca 45 min.
Servera med ris, och gärna en röra av stekta champinjoner o squash....åh....mmmmm
Kram Lillasyster Helen

Kristin sa...

Det ska naturligtvis vara lagom mängd vatten också i grytan, samt redning...annars blir det kanske lite konstigt ;)

Kram igen.

Dilorf sa...

Hur hamnade jag här? :D

Om du bankar ut kycklingfiléer, lägger på en skiva rökt skinka, lite örtkryddor och fetaost. Rulla ihop dem och lägg i folie. Koka i 15-20 minuter.. Öppna foliet försiktigt för det är varmt! Dela dem på diagonalen och servera till en härlig grönsallad och ris..

Vill du festa till det sä river du morot/potatis/palsternacka och steker lätt i pannan.. Gör två sådana kakor. Det är lite krångligt att få kakan att hålla ihop, men det går! Lägg på plåt med ett lager keso emellan.. Låt stå i tio minuter i ugnen.. 175* ca.

Det är Mumsigt!

Nu håller jag tummarna! :D

Kristin sa...

Gunilla, det är tillåtet att skratt åt andras olycka ;) jag tar verkligen inte illa vid mig. Härligt att kunna roa någon vettu la!

Kraaaaaam

anna76 sa...

Mitt favoritrecept :-) Passar både som snabb vardagsmiddag eller lite festligare om man har middagsgäster och inte vill stå i köket hela kvällen...
Man kan använda hur mycket eller lite kyckling man vill, jag gör om receptet efter antal personer...Men det här är lagom till 4 portioner; 3-4 fileer
Utöver kyckling:
-Bladspenat 1 påse (färsk)
-Vitlök; 1-2 klyftor skurna i små små bitar
-Några soltorkade tomater skurna i mindre bitar
-Matlagningsgrädde/mellangrädde
-Salt och peppar
*Skär kycklingen i bitar eller skivor och salta och peppra. Stek dem så att de får en fin yta.
Ta ur kycklingen ur stekpannan och fräs vitlöken, lägg i spenaten och tomaterna. När bladspenaten har krympt, häll över grädden och lägg i kycklingen. Låt koka ihop någon minut. Servera med pasta!

lenislenis sa...

Enkelt, gott och lätt att förbereda fram tillman fyller Tortillan!

Tortilla med kyckling
4-6 personer

4 kycklingfiléer, Guldfågelns eller annan
1 dl vitt vin/ alt. vatten
1 msk kycklingfond
1 stor purjolök, alt. 2 mindre
1 zuccini
2 tsk stött kummin
1,5 tsk salt
5 - 6 ringar Jalapeno, Santa Marias Jalapeno, Hot eller annan chilifrukt
3 dl crème fraiche
6 tortillabröd Santa Maria Wrap Garlic / Original
4 tomater, stora
4-5 dl färskriven parmesanost

Skiva purjolöken tunt, hacka zuccinin i småbitar. Fräs blankt i olivolja.
Tärna kycklingfiléerna, stek i olja, häll i vitt vin och kycklingfond. Låt steka in.
Tillsätt den stekta lök- och zucciniblandningen.
Rör ner crème fraiche. Hacka i 5 - 6 Jalapeno, smaka av. Tillsätt salt och
stött kummin.

Fördela kycklingröran på tortillabröden och rulla ihop var och en. Lägg i en ugnsfast
form. Strö över finhackade tomater och parmesanost.
Gratinera i 225 grader i 10 minuter.

Serveras med ruccolasallad med rödlök, paprika, gurka och en god dressing.

KarinS sa...

Vegetarisk lasange-
i mitt kokblock står den som
"Den godaste gröna lasangen i världen"

*1 Purjolök
*1 msk matfett
*1 paket (250g) djupfryst bladspenat
*1 burk kesella gourmet (250g)
*2 vitlöksklyftor
*1 tsk salt
*1 krm svartpeppar
*Lite riven ost

*Lasangeplattor
*Vit sås (8 dl mjölk & 4 msk mjöl)

Skölj och skär purjon. Fräs tillsammans med spenaten i lite fett. Blanda sen i en skål tillsammans med kesella, pressad vitlök & kryddor.
Koka mjölksåsen (el. ta en färdig ostsås).
Smörj en ugnsform.
Variera sås, plattor och röra.
Börja med sås och sluta med plattor täckta med sås. Toppa med lite ost.
Mitten av ugnen, 225grader, ca 15-20 min.
MUMS!! (bra att göra matlådor av också!)

malwa sa...

Ser att "mitt" recept inte har kommit upp bland tidigare kommentarer, så det kan ju inte undanhållas längre. :-)

"Birgittas kyckling" ca 4 port
--------------------------------

"Rensa" 1 kycklingfilé per person - salta, peppra och lägg i ugnssäker form.

Koka upp en sås på
2 burkar (ca 4 dl) crème fraiche
1 pkt matlagningsgrädde
1,5 grönsaksbuljong
2 msk fransk dijonsenap
2 msk kinesisk olja
2-3 pressade vitlöksklyftor

Sila såsen över filéerna och strö över riven ost.

Gratinera i ugn, ca 40-45 min i 225 gr.

Servera med ris och lite sallad.

(Och nu när vi måste vara mjölkfria p.g.a. Lillans allergi har vi konstaterat att det går utmärkt att byta ut c.f. mot Sour Supreme och grädde mot iMat - samt utesluta ost.)

Funkar dessutom kanon som matlåda - det som nu mot förmodan blir över från middagen... ;-)

Smaklig måltid!